Skin Relief Lotion von Aveeno®

Onko ihosi erittäin kuiva ja ärtynyt?

Heikentynyt ihon suojamuuri, josta puuttuu ihon hyvinvointiin vaikuttavaa kosteutta, lipidejä ja rasvoja, aiheuttaa ihon kuivuutta. Iho tuntuu kireältä, ärtyneeltä ja karhealta, ja se voi jopa alkaa vaikuttaa suomuiselta ja hilseilevältä. Iho voi olla kauttaaltaan erittäin kuiva tai kuivuutta voi olla tietyillä alueilla – kädet, polvitaipeet ja päänahka ovat yleisiä paikkoja.

Erittäin kuivaan ihoon voivat vaikuttaa sisäiset tekijät kuten ikääntyminen ja hormonaaliset muutokset, joita tavataan vaihdevuosi-ikäisillä naisilla, tai lääketieteelliset syyt kuten atooppinen ihottuma, kilpirauhasen vajaatoiminta, diabetes tai aliravitsemus (A-vitamiinin puutos). Myös sairauksien hoitoon tarkoitetut lääkkeet voivat kuivattaa ihoa, esimerkiksi verenpainelääkkeet (kuten diureetit), kolesterolia alentavat lääkkeet sekä aknen hoitoon tarkoitetut lääkkeet (kuten retinoidit).

Kun ihosi tuntuu kuivalta, voi se olla myös erittäin herkkä ja reagoida kylmiin lämpötiloihin, kuivaan ilmaan, tiettyihin saippuoihin, pesuaineisiin ja hajusteisiin. Raapiminen pahentaa sitä ja voi johtaa kutinan ja raapimisen kierteeseen, mikä puolestaan saattaa aiheuttaa ihon tulehtumista.

Dermexa cream von Aveneo®

Erittäin kuiva ja kutiseva, myös ihottumaan taipuvainen iho?

Kärsitpä itse tai perheenjäsenesi erittäin kuivasta, kutisevasta ihosta, voi se vaikuttaa jokapäiväiseen elämään. Aina pahenemisvaiheiden murehtimisesta kuivan ja kutisevan ihon aiheuttamaan turhautumiseen, on monia syitä miksi sillä voi olla sekä henkisiä että fyysisiä vaikutuksia.

Erittäin kuivan ja kutisevan sekä ihottumalle taipuvaisen ihon oikea hoito on tärkeää, jotta se vaikuttaisi mahdollisimman vähän sinun ja perheesi elämään. Luonnonkuituisten, kuten puuvillaisten vaatteiden käyttö, säänmukainen pukeutuminen ihon kuivumisen estämiseksi ja kosteuttava ihonhoitorutiini voivat auttaa pahenemisvaiheiden vähentämisessä.